Les gîtes du hameau Ballande

Uw thuis als u op vakantie bent

Ballande ‘dat op het zuidelijkste puntje van de Dordogne ligt’  is bij uitstek het vertrekpunt voor het maken van korte en lange uitstapjes naar de departementen Lot en Lot et Garonne.

Zo zijn er imposante kastelen, kloosters en vele schilderachtige middeleeuwse dorpjes in de omgeving waaronder het best bewaard gebleven bastide dorpje Monpazier met zijn talrijke smalle straatjes, winkeltjes en terrasjes waar u heerlijk kunt genieten van een glaasje Pastis.

En dan is er natuurlijk nog de ondergrondse wereld van beroemde grotten met druipsteenformaties en prehistorische tekeningen.

 

Dat de Perigord bovendien een streek is voor culinaire levensgenieters en wijnliefhebbers hoeven we u niet te vertellen.

 

 

 

De Dordogne staat bekend om zijn milde klimaat.

Het aangename voorjaar en de zachte winter veraangenamen uw verblijf in een periode dat ook de wijngaarden van onder anderen Bergerac, Bordeaux en Cahors, zeker dan, een bezoek waard zijn. Mogen wij u een suggestie doen? Mei, juni en vooral september zijn de mooiste maanden in deze regio. In de wijnmaand oktober zijn de wijngaarden op z'n mooist en wordt de houtkachel aangestoken. Alom sfeer dus…..

 

In de directe omgeving bevinden zich een aantal

restaurantjes waar u voor een redelijke prijs kunt

genieten van de rijke franse keuken van verschillende

gebieden met hun eigen specialiteiten en typisch Franse gastvrijheid, waaronder op loopafstand Château de Biron, proeft u vooral de paté, foie gras, pruneaux en truffels. Superbe!!

Uw thuis als u op Vakantie bent

Inge en Joseph heten u van harte welkom

Pont Valentré; Lot

La Roque; Dordogne

Chateau Bonaguil; Lot et Garonne

Het fraaie landschap leent zich uitstekend voor het maken van korte of lange wandelingen, paard– of Fietstochten. Voor waterlief hebbers zijn er riviertjes en meertjes om te zwemmen, varen en om te vissen. Maak ook eens een kanotocht op de Dordogne, Lot of Vezère.

Sarlat-la-Canéda; dordogne

Wijn Chateau Monbazillac; Dordogne

Vallée de la Dordogne te Domme

Kanovaren op de Dordogne

  Home

  Zwembad

Uitstapjes

  Activiteiten

  Gîte I

  Gîte II

  Gîte III

  Contact